CPH PIX 2016 Taste Finder

Film som Den fabelagtige Amelie fra Montmartre

 • Heartstone

  To bedste venners knyttede bånd slides til en tynd tråd i Gudmundur Gudmundssons personlige og dybtfølte historie om barndommens sidste sommer i en islandsk bygd. En af de fineste debutfilm vulkanøen i nord har spyttet ud siden, ja, Runár Runárssons 'Vulcano'.

  Directors
  Gudmundur A. Gudmundsson,
  Location
  Danmark, Island
  Duration
  129 min.
 • Suntan

  Dr. Kostis er 40, fed og færdig. Men det glemmer han, da alle de unge, skandinaviske hipstere rykker ind i Adam- og Evakostume på den lille græske ø, hvor han netop er blevet læge. Årets mest syrlige coming-of-middle-age-film er en foruroligende rammende og morsom skildring af, hvor galt det går, når man vil lege ung med de unge.

  Directors
  Argyris Papadimitropoulos,
  Location
  Grækenland
  Duration
  105 min.
 • Like Crazy

  Beatrice (Tedeschi) og Donatella (Ramazzotti) møder hinanden på den lukkede. De har ikke meget tilfælles, faktisk ingenting, men pludselig har de sammen taget flugten i Paolo Virzìs bittersøde og bramfrie komediedrama, der giver både 'Gøgereden' og 'Thelma & Louise'en moderne overhaling.

  Directors
  Paolo Virzi,
  Location
  Italien, Frankrig
  Duration
  118 min.
 • Sweet Dreams

  Barndommens smertelige tab har efterladt rastløse sår hos hovedperonen i den italienske mester Marco Bellochios seneste epos. Den store historie om manden, der møder kvinden, er fortalt med elegantierens håndelag, smukt filmet og vel nok Bellochios mest tilgængelige film til dato.

  Directors
  Marco Bellocchio,
  Location
  Italien
  Duration
  134 min.