CPH PIX 2016 Taste Finder

Film som En lille film om kunsten at dr&

 • Clair Obscur

  Karrierepsykiateren Chenaz og den unge husmoder Elma er så forskellige tyrkiske kvindebilleder, at det næste kunne ligne en kliche. Men 'Clair Obscur' er alt andet, og da en traumatisk hændelse krydser deres veje, bliver det tydligt, at de har mere til fælles end som så. Et knivskarpt portræt af en generation af kvinder fanget i en patriarkalsk mentalitet.

  Directors
  Yesim Ustaoglu,
  Location
  Tyrkiet, Tyskland, Polen, Frankrig
  Duration
  105 min.
 • Original Bliss

  Helene har mistet troen på både Gud og sit ægteskab. I sin søgen efter nye svar opsøger hun den kognitive psykolog Eduard. Men Eduard har sine egne dæmoner at slås med, og deres møder udvikler sig til et besættende og grænseoverskridende forhold. Et seksuelt ladet psykodrama med Martina Gedeck i en af karrierens bedste roller.

  Directors
  Sven Taddicken,
  Location
  Tyskland
  Duration
  102 min.
 • Little Men

  Ira Sachs naturalistiske indiedrama skildrer med sikker hånd, hvad der sker, når voksnes relationer går i hårdknude og børnene tages som gidsler. Filmen udstiller gentrificeringen i Brooklyn og følger to unge drenges venskab, der kommer i klemme i et økonomisk tovtrækkeri mellem deres forældre.

  Directors
  Ira Sachs,
  Location
  USA
  Duration
  85 min.
 • Dark Night

  Siden premieren på Sundance i januar har Suttons modige drama om massedrabet i et multiplex i Colorado høstet kredit for sin knugende tone. Historien udspiller sig dagen op til massakren i 2012 i et ungdoms- og middelklasseportræt, der runger af spleen og ensomhed.

  Directors
  Tim Sutton,
  Location
  USA
  Duration
  85 min.