BUSTER Familieprogram

Festivalens filmprogram for hele familien
Læs mere

 • HØR lige filmen: Filmmusik for børn

  Med udgangspunkt i den franske børnefilmsklassiker 'Den røde ballon' fra 1956 kaster vi os over musik i film - af børn og for børn. Vi skal se film, opleve pigerne fra jazzbandet 'SNESM' optræde med deres fortolkning af filmens musik og selv prøve kræfter med at lave filmmusik på forskellige sjove instrumenter!

  Duration
  90 min.
  Classes
  alle aldre
 • Troldspejlet Live

  Jakob Stegelmann tager sit legendariske tv-format på scenen og inviterer publikum i alle aldre indenfor i sit kulørte univers, der fejrer filmene, computerspillene, fantasy-genren og alt hvad det indebærer af broget kulturhistorie, nostalgi og jagten på de allernyeste formater.

  Duration
  120 min.
  Classes
  alle aldre
 • Børnebiffen 1

  I denne samling af kortfilm for de mindste møder vi en dreng, der har sit hyr med en sky, den lille hund Mester, som ikke er glad for katte, en næsebjørn, hvis snabel ikke er som de andres, en pingvin der ønsker at flyve, en mus med ekstrem ordenssans og de små dyr, der får dørhængsler til at knirke.

  Duration
  30 min.
  Classes
  3+ år
 • Børnebiffen 2

  Tre små film om familie, venskab - og et værre skovsvin! Pigen Karla ønsker at blive stærk, så hendes storebror vil lege med hende. Uhyret Bulder har svært ved at dele sin bedste ven med andre og en hund, en kat og en mus udtænker én snedig plan for at stoppe en mand i at smide affald i skoven.

  Duration
  33 min.
  Classes
  3+ år
 • Børnebiffen 3

  Følg med hr. Pind på et hæsblæsende eventyr, når han prøver at nå hjem til sin familie inden juleaften. På sin vej møder han både en legesyg hund, ender i en svanerede og må krydse en flod, hvilket ikke er let, når man kun er en pind. Og dyk også ned i vinterforberedelserne hos de små dyr ved et vandløb.

  Duration
  31 min.
  Classes
  3+ år
 • Børnebiffen 4

  En samling af små historier, der alle kredser om umage venskaber. Mød pigen der bliver venner med en gorilla, en bjørn i bur og en hjælpsom lille fugl, en kat og en hund, der må arbejde sammen, en larve der får hjælp med at komme ned i sin puppe og en drage og en pige, der begge elsker musik.

  Duration
  30 min.
  Classes
  3+ år
 • Børnebiffen 5

  En samling af tegnefilm for de små om en masse dyr, der roder sig ud i problemer, laver skøre ting og får nye venner. Mød krokodillen, der har svært ved at spise saltstænger, flodhesten som ikke kan svømme, en ulv med hang til ballet, en kagebagende blæksprutte og en tiger der elsker spaghetti med kødboller!

  Duration
  31 min.
  Classes
  3+ år
 • Cowboy, Indianer og Hest

  Cowboy og Indianer gider ikke i skole, men da deres nye geografilærer sætter en tur til månen på højkant, hvis man kan regne ud, hvor langt der er derop, så får de to dovenmikler pludselig travlt. Det er dog ikke alle deres idéer, der er lige gode. Et spritnyt afsnit af den gale serie om Cowboy, Indianer og Hest.

  Directors
  Stéphane Aubier, Vincent Patar,
  Location
  Belgien, Frankrig
  Release year
  2016.
  Duration
  26 min.
  Classes
  3+ år
 • Bag om 'Sprinter Galore'

  Vil du møde Danmarks hurtigste superhelt og få et indblik i en tv-produktion for børn? Danmarks nyeste superhelt, Sprinter, lander i dit fjernsyn dette efterår, og det fejrer vi med en unik oplevelse med holdet bag TV-serien, der vil bringe dig og din familie helt tæt på den finurlige fartdjævel!

  Duration
  90 min.
  Classes
  5+ år
 • Cartoon Network Halloween Special

  Bered dig på gys og gru, når Cartoon Network i anledning af Halloween præsenterer et rædselskabinet af uhyggelige afsnit fra deres bedste serier. Oplev Finn og Jake lave slikzombier, hør fyrene fra 'Regular Show' fortælle gyserhistorier, besøg et hjemsøgt hus sammen med Clarence og tag med Gumball til Halloween-fest kun for udøde.

  Duration
  88 min.
  Classes
  6+ år
 • Cartoon Network-kavalkade

  Savner du at tage på eventyr med Finn og Jake? Har du Gumball-abstinenser? Kan du ikke vente med at finde ud af, hvad Powerpuff Pigerne finder på? Og tæller du dagene til 'Vi' bare bjørne' rammer skærmen igen? Fortvivl ej, for Cartoon Network har samlet en kavalkade af spritnye afsnit fra alle dine yndlingsserier, kun til dig!

  Duration
  88 min.
  Classes
  6+ år
 • Hr. Frø

  Hvad gør man, hvis man opdager at ens lærer i virkeligheden er en frø? For Sita og hendes kammerater er gode råd dyre, især da de finder ud af, at skolens nye rektor hedder hr. Stork! Instruktøren bag den hollandske børnefilm 'Bram' er tilbage i veloplagt topform med et på alle måder fantastisk eventyr.

  Directors
  Anna van der Heide,
  Location
  Holland, Belgien
  Release year
  2016.
  Duration
  90 min.
  Classes
  6+ år
 • Kortfilm 6 år+

  Mød Zebraen Zøren, der mister sine striber, drengen Jonas og hans ubåd, en uheldig kanonkonge, et lille bjerg med stort potentiale, et indviklet overskæg og en usynlig ven, der bliver væk. Hør historien om ræven og musen, tag med bjørnen Bertram på eventyr i vildmarken og følg en gruppe surikater på frugtjagt.

  Duration
  75 min.
  Classes
  6+ år
 • Liv sover vild

  Når man sover kan alting ske! Sådan er det i hvert fald for 7-årige Liv, som overnatter hos sin veninde Cerisia for første gang i filmen 'Liv sover vild'. Tag din pude, dit yndlingstøjdyr og soveposen med til filmvisning i Absalon, og vær med til at sætte den allerhyggeligste stemning for en tur med Liv og familien til drømmeland.

  Directors
  Catti Edfeldt, Lena Hanno Clyne,
  Location
  Sverige, Holland
  Release year
  2016.
  Duration
  79 min.
  Classes
  6+ år
 • Radiobiograf - det er for børn!

  Igen i år inviterer BUSTER og Københavns Radiobiograf børn og deres forældre indenfor i en mørk biografsal til en unik oplevelse, hvor skærmen er slukket og kun lyd skaber billederne. Det bliver med sjove, skæve, mystiske og spændende fortællinger fra nær og fjern produceret af, med og for børn.

  Duration
  45 min.
  Classes
  6+ år
 • Den røde skildpadde

  En strandet mand på en øde ø forsøger desperat at undslippe, indtil han en dag møder en mærkelig rød skildpadde, som kommer til at ændre hans liv. En besnærende poetisk og dialogløs animationsfilm, der er co-produceret af japanske Studio Ghibli, som stod bag alle Hayao Miyazakis film.

  Directors
  Michael Dudok De Wit,
  Location
  Frankrig, Japan, Belgien
  Release year
  2016.
  Duration
  80 min.
  Classes
  7+ år
 • Doktor Proktors tidsbadekar

  Hop med i Doktor Proktors tidsbadekar og rejs tilbage til den franske revolution, når Lise og Buller må ud på endnu et hæsblæsende og gakket eventyr, denne gang for at redde deres opfinder-ven. Denne filmatisering af Jo Nesbøs populære børnebøger er mindst lige så kugleskør som sit forlæg og sin forgænger.

  Directors
  Arild Fröhlich,
  Location
  Norge
  Release year
  2015.
  Duration
  95 min.
  Classes
  7+ år
 • Familie workshop: Læg ægte monster-stemmer!

  Har du et monster gemt i maven? Nu får du mulighed for at prøve dine skuespiltalenter af med stemmelægning til vaskeægte monstre og selveste Dracula! Kom og leg med, når vi kaster os over det populære animationsunivers i 'Hotel Transylvania 2', og fejrer Halloween ved at lægge vores egne stemmer til scener fra animationsfilmen.

  Duration
  120 min.
  Classes
  7+ år
 • Manolos magiske rejse: De Dødes Dag

  Kom og fejr den mexicanske højtid De Dødes Dag sammen med os! I vil blive budt på særlige specialiteter inden filmen 'Manolos magiske rejse', som er en fantastisk fortælling om liv, død og kærlighed, og herefter fortsætter vi fejringen med mexicanske festligheder og kreative værksteder i Børnekulturhus Ama'r.

  Duration
  125 min.
  Classes
  7+ år
 • Mune

  Da den onde Nekross stjæler solen, er det op til månens nye vogter Mune at genoprette balancen mellem dag og nat. Sammen med voks-pigen Glim og solens vogter, den arrogante Sohone, begiver han sig ud for at bringe månen og solen tilbage på himlen. Bered jer på et visuelt fantasifuldt eventyr af de helt store!

  Directors
  Alexandre Heboyan, Benoît Philippon,
  Location
  Frankrig
  Release year
  2014.
  Duration
  86 min.
  Classes
  7+ år
 • På toppen af verden

  Følg med den unge aristokratiske pige Sasha ud på en hæsblæsende opdagelsesrejse i sin søgen efter bedstefarens forsvundne ekspedition mod Nordpolen. En malerisk og eventyrmættet animationsfilm af folkene bag 'Sangen fra havet' om at vove sig ud i den barske natur og trodse vind, vejr og fordomme.

  Directors
  Rémi Chayé,
  Location
  Frankrig, Danmark
  Release year
  2015.
  Duration
  81 min.
  Classes
  7+ år
 • WALL-E

  I Pixars nyklassiker har menneskeheden forladt jorden, og den lille robot WALL-E har til opgave at rydde op efter os, men da robotten EVA ankommer, forelsker WALL-E sig hovedkulds. Oplev filmen ved denne unikke visning på Planetariets fantastiske hvælvede lærred, hvor en af stedets guider fortæller spændende fakta om rummet inden filmen.

  Directors
  Andrew Stanton,
  Location
  USA
  Release year
  2008.
  Duration
  98 min.
  Classes
  7+ år
 • Belle & Sebastian på nye eventyr

  Hunden Belle og drengen Sebastian er tilbage i denne spændingsmættede efterfølger til det fabelagtige franske eventyr, og den er lige så flot og velfortalt som den første film om det trofaste og snarrådige makkerpar. Denne gang er det ikke besættelsesmagten, de er oppe imod, men derimod en voldsom skovbrand.

  Directors
  Christian Duguay,
  Location
  Frankrig
  Release year
  2015.
  Duration
  97 min.
  Classes
  8+ år
 • Regnbuen

  Hvad hvis ens allerstørste drøm kunne blive til virkelighed? Den filmglade dreng Chotu er blind, og hans søster Pari håber at kunne skaffe ham synet tilbage. Da hun hører, at Bollywood-stjernen Shah Rukh Khan måske kan hjælpe ham, drager de to børn ud på en eventyrlig rejse. Vi krydrer oplevelsen med ægte Bollywooddans efter filmen.

  Directors
  Nagesh Kukunoor,
  Location
  Indien
  Release year
  2015.
  Duration
  103 min.
  Classes
  8+ år
 • Abemennesket Edward

  En rablende skør animationsfilm sat for to millioner år siden, inden Homo blev Sapiens. Kom med ud på den pleistocæne slette til sjov, ballade og en uhøjtidelig tilgang til Darwins lære, når Abemennesket Edward roder sig ud i problemer med sin stamme - og både opdager ilden og lærer at gå på to ben.

  Directors
  Jamel Debbouze,
  Location
  Frankrig
  Release year
  2015.
  Duration
  97 min.
  Classes
  9+ år
 • Vores verden

  Når man er 10 år betyder ens venner alt, men hvad gør man, når man ikke har nogen? Den stille pige Sun bliver slyngveninder med den nytilflyttede Jia, men da skolen starter sættes venskabet på prøve. Et lavmælt og gribende drama, der skildrer børnevenskabers op- og nedture, på én gang indfølt og hudløst ærligt.

  Directors
  Ga-eun Yoon,
  Location
  Sydkorea
  Release year
  2015.
  Duration
  95 min.
  Classes
  9+ år
 • B/B/S + Fantastic Planet

  Filmkoncert i Planetariets kuppelsal med kultklassisk scifi-animation og himmelstræbende musik er en must see-hear-oplevelse for de nysgerrige. 43 år efter premieren er 'Fantastic Planet' stadig sprællevende surrealisme. Til lejligheden kærligt musikalsk fortolket af trioen B/B/S.

  Duration
  172 min.
  Classes
  10+ år
 • Kortfilm 10 år+

  Denne kortfilmspakke byder både på en helt, der har bedstemor på slæb, en rebelsk pige, der bliver venner med en jætte, to duellerende cowboys, kærlighed mellem computer-avatarer og en dødsjov forlystelsespark. Her møder vi også en skovhugger i problemer og to døtre, der rækker ud efter deres fædre.

  Duration
  77 min.
  Classes
  10+ år
 • Mit liv som squash

  Denne forunderlige stop-motion film fortæller den på én gang hjerteskærende og hjertevarme historie om drengen Squash, der ender på børnehjem efter sin mors død. Her møder han en gruppe børn, der alle har haft en hård opvækst, men de danner hurtigt et tæt bånd og lærer at holde af stedet.

  Directors
  Claude Barras,
  Location
  Schweiz, Frankrig
  Release year
  2016.
  Duration
  65 min.
  Classes
  10+ år
 • Udyret og hans lærling

  Den unge, forældreløse dreng Kyuta snubler ind i en fantastisk verden af magiske dyr og bæster i dette fejende flotte anime-eventyr af manden bag den japanske nyklassiker 'Wolf Children'. En slags 'Karate Kid' møder 'Hellboy', men samtidig et rørende portræt af et anderledes familieforhold. Filmen vises til Nationalmuseets aftenarrangement NatNight, der denne gang har temaet Asien.

  Directors
  Mamoru Hosoda,
  Location
  Japan
  Release year
  2015.
  Duration
  119 min.
  Classes
  10+ år
 • 6. A

  Folkeskolens klassedynamik hudflettes med et skarpt blik for mobbeproblematikkernes gordiske knuder i denne svenske "mockumentary" om et krisemøde mellem lærere, elever og forældre i en 6. klasse. Et højaktuelt emne forvandlet til næsten besk absurd drama i ånden fra landsmanden Ruben Östlund.

  Directors
  Peter Modestij,
  Location
  Sverige
  Release year
  2016.
  Duration
  61 min.
  Classes
  11+ år
 • Enklave

  Krigen i Eksjugoslavien synes efterhånden at være et glemt kapitel, men dette sitrende drama sætter tiltrængt fokus på konflikten. Den foregår i 2004, fem år efter krigen er slut, og fortæller historien om en ung serbisk dreng, der bliver venner med nogle albanere - men fortiden spænder ben for dem.

  Directors
  Goran Radovanovic,
  Location
  Tyskland, Serbien
  Release year
  2015.
  Duration
  92 min.
  Classes
  11+ år
 • Klassens nye dreng

  Rudi Rosenbergs komediedrama fanger helt fænomenalt de udfordringer, som teenagere står overfor i overgangen fra barn til voksen. 14-årige Benoit er ny i klassen og kæmper med at passe ind. I sin desperation arrangerer han en fest - men hvad nu, hvis det kun er de kiksede klassekammerater, der dukker op?

  Directors
  Rudi Rosenberg,
  Location
  Frankrig
  Release year
  2015.
  Duration
  80 min.
  Classes
  11+ år
 • Pigen, moderen og dæmonerne

  Usynlige uhyrer kan skræmme ethvert barn. Men endnu mere skræmmende er det, hvis det er mor, der ser dem. Dette er omdrejningspunktet i den stærke, gribende og foruroligende fortælling om 8-årige Ti, som bor alene med sin skizofrene mor Siri, der ser dæmoner overalt.

  Directors
  Suzanne Osten,
  Location
  Sverige
  Release year
  2016.
  Duration
  94 min.
  Classes
  11+ år
 • Girls Lost

  De tre veninder Kim, Momo og Bella bliver mobbet i skolen og passer ikke ind på grund af deres drengede udseende. Alt ændrer sig dog, da de drikker saften fra en mystisk blomst og pludselig forvandles til drenge. Et unikt og magisk-realistisk ungdomseventyr om køn og den rolle, det spiller.

  Directors
  Alexandra-Therese Keining,
  Location
  Sverige
  Release year
  2015.
  Duration
  104 min.
  Classes
  12+ år
 • Little Men

  Ira Sachs naturalistiske indiedrama skildrer med sikker hånd, hvad der sker, når voksnes relationer går i hårdknude og børnene tages som gidsler. Filmen udstiller gentrificeringen i Brooklyn og følger to unge drenges venskab, der kommer i klemme i et økonomisk tovtrækkeri mellem deres forældre.

  Directors
  Ira Sachs,
  Location
  USA
  Release year
  2016.
  Duration
  85 min.
  Classes
  12+ år
 • Hunt for the Wilderpeople

  Da den kriminelle, forældreløse teenager Ricky bliver sendt i pleje hos sin onkel og tante, får han mulighed for at starte på en frisk. Men da tanten pludselig dør, og myndighederne atter vil tvangsfjerne ham, går den vilde jagt ude i bushen med Ricky og hans mavesure onkel som et alletiders umage makkepar.

  Directors
  Taika Waititi,
  Location
  New Zealand
  Release year
  2015.
  Duration
  93 min.
  Classes
  13+ år
 • Microbe & Gasoline

  Gør dig klar til et fantasifuldt road trip med de to charmerende outsidere Microbe og Gasoline! Instruktøren bag 'Evigt skolskin i et pletfrit sind', Michel Gondry, har begået en coming-of-age road movie, der selvfølgelig er fyldt med gakkede påfund, men også er en ægte og hjertevarm fortælling om venskab.

  Directors
  Michel Gondry,
  Location
  Frankrig
  Release year
  2015.
  Duration
  103 min.
  Classes
  13+ år
 • Sing Street

  Året er 1985, og 14-årige Conor opdager bands som The Clash, Duran Duran og The Cure. Da han falder for en lidt ældre pige, ser han sig nødsaget til at startet sit eget band! En charmerende coming-of-age "musical" fra John Carney, der stod bag 'Once' og med et allerhelvedes ørehængende soundtrack.

  Directors
  John Carney,
  Location
  Irland
  Release year
  2015.
  Duration
  105 min.
  Classes
  13+ år
 • Wolf Totem

  Oplev Jean-Jacques Annauds storslåede drama om en ung kinesisk studerende, der sendes til Mongoliet under kulturrevolutionen og ender med at adoptere en ulveunge - hvilket giver ham store problemer. Filmen vises i det særlige IMAX-format, så bered jer på en ekstraordinær audiovisuel oplevelse!

  Directors
  Jean-Jacques Annaud,
  Location
  Kina, Frankrig
  Release year
  2015.
  Duration
  121 min.
  Classes
  13+ år