Specials

Lidt mere. Lidt før. Lidt særligt

 • Certain Women

  Det er lidt af en stjerneparade, 'Certain Women' kan opbyde med Laura Dern, Michelle Williams og Kristen Stewart på rollelisten. Den største står dog bag kameraet. Indie-dronningen Kelly Reichhardt er tilbage med et smukt underspillet drama, der iagttager livet hos visse kvinder - mens de selv kigger væk.

  Directors
  Kelly Reichhardt,
  Location
  USA
  Release year
  2015.
  Duration
  107 min.
 • David Lynch: The Art Life

  David Lynch byder os indenfor i troldmandens værksted i denne gave af en portrætfilm til alle Lynchfans. Og hvem er ikke det? Liv og kunst er et for Lynch, der fortæller om vejen til gennembruddet og om oplevelser fra barndommen, man kan genkende i hans film. Instruktør Jon Nguyen og det danske filmhold kommer til visningerne.

  Directors
  Jon Nguyen, Rick Barnes, Olivia Neergaard-Holm,
  Location
  USA, Danmark
  Release year
  2016.
  Duration
  90 min.
 • Den alvorsfulde leg

  Lone Scherfig har skrevet manuskript til Pernilla Augusts karske og melankolske kærlighedsdrama om Arvid og Lydia, der kaster sig ud i en passioneret kærlighedsleg, der skal vise sig at få livslange konsekvenser. Der er stolte skandinaviske traditioner for store dramaer fra tiden omkring forrige århundredeskifte, og August slutter sig flot til dem. Hun indleder selv visningen i Grand Teatret.

  Directors
  Pernilla August,
  Location
  Sverige, Danmark, Norge
  Release year
  2016.
  Duration
  115 min.
 • Doctor Strange

  En verdensberømt neurokirurg (Benedict Cumberbatch) får ødelagt sine hænder, men finder nye magiske kræfter i 'Doctor Strange'. Dem får han nok at bruge til, da Mads Mikkelsen dukker op som doktorens onde nemesis, Kaecilius. Det skorter ikke på underholdningen, når 'Doctor Strange' åbner årets festival, en uge før den kan ses i USA.

  Directors
  Scott Derrickson,
  Location
  USA
  Release year
  2016.
  Duration
  115 min.
 • Genius

  Bogforlæggere er sjældent de mest sexede filmhelte, men så mød lige Max Perkins, manden bag litterære legender som Ernest Hemingway, F. Scott Fitzgerald og Thomas Wolfe. 'Genius' er en medrivende film om kreativt talent og ordets kunst. Og der er ikke sat et komma forkert i det stjernebesatte værk.

  Directors
  Michael Grandage,
  Location
  Storbritannien, USA
  Release year
  2016.
  Duration
  104 min.
 • Green Room

  Med 'Blue Ruin' skabte instruktør Jeremy Saulnier i 2013 ikke bare en uhyggeligt imponerende debutfilm, men også en af de mest roste hævnthrillers i nyere tid. Med 'Green Room' cementerer han, at han er det nye sort inden for skarptskårede og ultravoldelige genrefilm. Oplev den eksklusivt på PIX!

  Directors
  Jeremy Saulner,
  Location
  USA
  Release year
  2016.
  Duration
  95 min.
 • High-Rise

  Okay, måske er det stil over substans i Ben Wheatlys filmatisering af J.G. Ballards 'High-Rise', men man skulle være et skarn, hvis man ikke labbede pudderparykker, Abba-fornyelser og Tom Hiddleston i sig. Tag turen op i de bizarre højder i denne anarkistiske detonering af klassesamfundene i boligblok A.

  Directors
  Ben Wheatley,
  Location
  Storbritannien
  Release year
  2015.
  Duration
  119 min.
 • In Bed with Victoria

  Åbningsfilmen i årets Cannes-kritikeruge er en fransk komedie, der rækker ud over landegrænser. Victoria er en succesfuld advokat, der begår den fejl at forsvare sin gamle ven/ex - som bliver beskyldt for mordforsøg på sin nye kæreste. Men hun dømmer ikke, og Victorias fordomsfrie livssyn og levevis er filmens force - og så er den smuk og dejlig som skuespiller Virginie Efira selv.

  Directors
  Justine Triet,
  Location
  Frankrig
  Release year
  2016.
  Duration
  99 min.
 • Indignation

  Marcus Messner tjekker ind på et college i de tidlige 50'ere for at undgå Koreakrig og omklamrende forældre. Men universitetet er mere frigørende for underlivet end for ånden i James Schamus' coming-of-age-grand-cru, der emmer af intelligent undertekst, spot on tidsbilleder og en rent ud sagt forrygende dialog.

  Directors
  James Schamus,
  Location
  USA
  Release year
  2016.
  Duration
  109 min.
 • Paterson

  Kongen af american indie, Jim Jarmusch, har med 'Paterson' overgået sig selv i kunsten at dreje en independent feel-good-film med denne sprøde historie om en poetisk buschauffør og hans cupcakekærlige kone. Vi lover at hygge lige så godt om dig ved visningen af årets afslutningsfilm.

  Directors
  Jim Jarmusch,
  Location
  USA
  Release year
  2016.
  Duration
  113 min.
 • Perfect Strangers

  Av av av. Fire vennepar beslutter over en hyggelig middag at give hinanden full access til deres mobiltelefoner. Men den legende sms-roulette får snart sindene i kog i denne italienske selfie, der veksler skarpt mellem lomme-paranoia, jalousi og nyfigen sladderlyst. Det er næsten som at læse med hos sidemanden i biffen.

  Directors
  Paolo Genovese,
  Location
  Italien
  Release year
  2016.
  Duration
  96 min.
 • Saint Amour

  Hvor vinen går ind, bliver forstanden endnu klarere, som i denne skønt besofne, barokke komedie om to koavleres slingretur rundt i et fransk vindistrikt. Den ene er Gérard Depardieu i al sin vælde og rødvinstud. Den anden er den belgiske komiker Benoît Poelvoorde. Resten er en fuldemandshistorie, og fra den slags kan der som bekendt falde mange sandheder.

  Directors
  Benoît Delépine, Gustave Kervern,
  Location
  Frankrig, Belgien
  Release year
  2015.
  Duration
  101 min.
 • Syv minutter over midnat

  Spanske J. A. Bayona fik sit store gennembrud med den kuldgysende 'Børnehjemmet', men i sin nye film springer han ud som fantasy-filmskaber med en pragfuld, knopskydende fortælling om en ung dreng, der i sorgens stund bliver venner med et træmonster. Der er 'Pans labyrint' over universet - ikke verdens dårligste prædikat.

  Directors
  J. A. Bayona,
  Location
  USA, Spanien
  Release year
  2016.
  Duration
  108 min.
 • The Show of Shows

  Se den charmerende og dybt underholdende arkiv- og musikfilm af PIX's tidligere publikumsvinder Benedikt Erlingsson - og mød komponist Hilmar Örn Hilmarsson, som efterhånden er en legende indenfor nordisk filmkomposition, og som har komponeret dette nye værk sammen med bandet Sígur Rós. Præsenteres i samarbejde med Rytmisk Center og Icelandair.

  Directors
  Benedikt Erlingsson,
  Location
  Island, Storbritannien
  Release year
  2015.
  Duration
  77 min.
 • The Untamed

  Der er noget vildt på spil i Amat Escalantes nye film, coproduceret af danske Snowglobe og filmet af Manuel Claro. Noget vildt og overjordisk, der lover fuldendt ekstase. 'The Untamed' har træk fra science fiction, fantasy, Borowczky, Trier og Grimms eventyr. Med andre ord: den ligner intet andet.

  Directors
  Amat Escalante,
  Location
  Mexico, Danmark, Frankrig, Tyskland, Norge
  Release year
  2016.
  Duration
  100 min.
 • The Witch

  Så er der hekse! Hårrejsende og slowboiling kryber Robert Eggers' 'The Witch' ind under huden på dig med sit tankevækkende og visuelt besnærede familieportræt, der emmer af seksuelle spændinger, paranoia, historisk præcision og sort magi. En fandenivoldsk og feministisk gyser af bibelske dimensioner.

  Directors
  Robert Eggers,
  Location
  USA, Canada
  Release year
  2014.
  Duration
  87 min.