White People

Pil af pomfrit, her bestemmer vi...
Læs mere

 • Desierto

  Ti små mexicanere forsøger at krydse grænsen til det forjættede land. Men på en klippe står en redneck med kikkertsigte og hunden Stalker. Jonás Cuarons selvtægtsthriller har westernstemning, blændende billeder og Gael García Bernal i en af hovedrollerne. Den er skamløst underholdende, og det er en del af provokationen.

  Directors
  Jonás Cuaron,
  Location
  Mexico, Frankrig
  Release year
  2015.
  Duration
  94 min.
 • Det hvide folk

  Alex bliver samlet op foran en grønthandler og ført til et underjordisk fængsel for ubudne gæster, der skal deporteres - styret med jernnæve af inspektøren Viktoria (Pernilla August). Med sit kliniske, futuristiske look er 'Det hvide folk' en skræmmende aktuel historie om de, der bestemmer. Og det, de bestemmer.

  Directors
  Lisa Aschan,
  Location
  Sverige, Danmark, Finland
  Release year
  2015.
  Duration
  82 min.
 • Old Stone

  Johnny Ma har netop vundet debutantprisen i Toronto for 'Old Stone', der overlegent tager et stykke hardcore socialrealisme og lader dets frustration koge over i dyster film noir-thriller. Alt dette blot fordi en moralsk taxachauffør forsøger at gøre det rette men gentagende løber panden mod et bundkorrupt, uempatisk samfund.

  Directors
  Johnny Ma,
  Location
  Kina, Canada
  Release year
  2016.
  Duration
  80 min.
 • Saint George

  Nuno Lopes vandt skuespilprisen i Venedig i september for sit portræt af en presset bokser, der fra tilværelsens udsigtsløse ringhjørne bliver tvunget til at slå løs på sine egne. 'Saint George' er et tankevækkende virkelighedstjek fra Portugals nye fattige underklasse. Fortalt med mesterlig filmisk styrke.

  Directors
  Marco Martins,
  Location
  Portugal
  Release year
  2016.
  Duration
  112 min.
 • Soy Nero

  Gå i krig for vores land, så får du lov at blive amerikansk statsborger - hvis du overlever! Den forkætrede Green Card soldaterlov, der blev indført af Bush, har inspireret den iranske-fødte filmskaber Rafi Pitt til dette intense drama om en ung mexicaner, der vil gøre alt for en opholdstilladelse.

  Directors
  Rafi Pitts,
  Location
  Mexico, Tyskland, Frankrig, USA
  Release year
  2016.
  Duration
  120 min.
 • The Garbage Helicopter

  Tre brødre, mekanikere og tredjegenerations romaer i Sverige rejser landet tyndt i en gammel øse for at aflevere deres bedstemors kukur. Uret tikker, men alt står stille i denne lyriske underpillede roadmovie, der har ekko af Roy Andersson, Jarmusch og Kaurismäki - og et par syrlige kommentarer til de allestedsnærværende fordomme om indvandrere.

  Directors
  Jonas Selberg Augustsén,
  Location
  Sverige
  Release year
  2015.
  Duration
  100 min.
 • The White Knights

  En fransk NGO i Chad opsætter en lejr for at undervise forældreløse børn i den evige krigs blodige kølvand. Under deres dække vil de føre børnene ud af landet til adoption i Frankrig. Men hvilke børn er forældreløse? Og hvor går grænsen mellem broderfolkets altruisme og herrefolkets udbytning? Knaldhårdt moralsk skisma i et blændende drama.

  Directors
  Joachim Lafosse,
  Location
  Frankrig, Belgien
  Release year
  2015.
  Duration
  112 min.
 • Welcome to Norway

  Må man lave sjov med noget så alvorligt som flygtninge og racisme? Ja tak, ikke mindst når det kan gøres så charmerende som her. Ironien er tyk fra titlen til udførelsen i denne norske perle, hvor en i udgangspunktet usympatisk taber Primus vil konvertere sit kuldsejlede hotelprojekt til et statsstøttet bosted for flygtninge.

  Directors
  Rune Denstaad Langlo,
  Location
  Norge
  Release year
  2016.
  Duration
  90 min.